1. Vi skal huske at passe på hinanden. Det er vi gode til på FGU!

FGU Korsør havde arrangeret en biograftur for elever, der går på FGU Korsør.

Vi havde fået besked på at vi selv sku sørge for transport til biografen, så to af mine veninder og jeg tog bussen til Slagelse. Da vi havde kørt et stykke, begyndte der at komme mange folk i bussen, begyndte min ene veninde at få et angstanfald. Hun blev ked af det, da hun har angst for mange mennesker i bussen, pga en tidligere dårlig oplevelse.

Hun endte med at ikke ville i biografen, pga hendes angstanfald.

Jeg havde det selv dårligt pga jeg har et høretab, og jeg kan ikke rumme mange stemmer ad gangen, men jeg valgte at fokusere på min veninde, i stedet for at slukke mine høreapperater.

Vi ramte Slagelse, og en masse unge stod på bussen, så min venindes angstanfald blev endnu værre, så hun begyndte at græde, hyperventilere, og ryste. Kort tid efter reagerede 3 unge piger fra AGU Korsør, og spurgte hvad der foregik. Jeg fortalte at min veninde havde fået et angstanfald, da vi var kommet ud af bussen.

Pigerne fulgte os hen til min venindes bustoppested på stationen, hvor vi prøvede at få min veninde til at falde til ro, de 3 piger fra AGU, tilbød min veninde at tage hende med hen i biografen og finde hendes kammerater fra pædagog.

Det endte med at hun kom i biografen, takket være de søde piger, og jeg var pisse ærgerlig over at jeg ikke forsat kunne være der for hende, fordi jeg skulle noget andet.

De piger smiler forsat til os i dag, og omvendt.

Hvad er angst? Angst er mange ting, men i min venindes tilfælde har hun angst for mange mennesker i bussen, og for en bestemt person.

Når min veninde får angstanfald, begynder hun at græde, hyperventilere, ryste og blive mundlam.

Min pointe med denne historie, er at folk skal huske at passe på hinanden, og være opmærksomme på hinanden, for det er vi nemlig gode til på FGU Korsør!


Amanda Dalskov.


2. Måske kan du få en ny ven, hvis du inviterer andre ind i dit fælleskab?

Denne dag var noget helt specielt for mig, det var dagen jeg følte at der var nogen på FGU der faktisk vidste at jeg var til stede og også var en del af skolen og ikke bare en person som gik forvirret rundt.

Det hele startede med at gik ned på værkstedet hvor mine 3 kollegaer sad og var startet tidligt med deres arbejde da de møder noget før end jeg selv gør allerede når jeg træder ind af døren får jeg mit humør op, vi starter altid med at sige godmorgen og smile evt spørge hvordan dagen i går var, rummet vi er inden i er det første man går ind til på skolen et rum plads til 4 store skriveborde og noget gulvplads, knirkende gulv, hvide vægge og massere af reoler med diverse mapper.

Efter noget tid på denne dag vælger jeg så at gøre min daglige opgave som er at gå med post inden frokost, jeg starter med at gå rundt hos vejlederene som sidder lidt forskudt i forskellige rum, efterfølgende forsætter jeg ned mod værkstederne hvor jeg på daværende tid ikke kendte et øje, lidt indelukket i mig selv, åbner døren til et mellem stort hvidt lokale hvor der står printere, højt til loftet og papir i bunke vis men pludselig af det blå er der faktisk en der vidste hvad jeg hed, han starter med at sige ”Hej (navn) og spørger til hvordan det går” jeg svarede så denne person, og vi begyndte at sludr, jeg finder så ud af hvem personen er og faktisk får et okay/godt venskab med personen.

Uden denne person havde jeg blandt andet ikke snakket med så mange jeg gør som nu jeg kender mennesker i dag på skolen og det kan jeg næsen kun takke personen for, uden ham havde jeg ikke vidst at folk faktisk ville lære mig at kende mig.

Dagen i dag er jeg blevet mere åben på den måde at jeg ikke er lige så nervøs når jeg møder folk, jeg hilser gerne på ansigter jeg har set før men også nye mennesker, i dag smiler jeg mere og vil gerne deltage til flere fælles aktiviteter, og alt dette vil jeg nok ikke have nået uden at møde personen.

Mit budskab er, at uanset hvem du er skal du ikke holde dig tilbage for lig meget hvor du kommer hen er der altid folk der vil lære dig at kende, holde af dig og hvis du gør som jeg så lukker du dig inde og kan ikke lade andre komme ind, det gjorde jeg og det var en fejl jeg så det bare ikke selv før den dag, men efter jeg åbnet mig selv stille op er jeg også blevet mere social.

Et andet budskab er at, personer som du måske ser som ingen andre gør de føler sig måske eller ser eller faktisk er ensom, trist, alene, så ville det være en god ide hvis du inviterer dem ind i din gruppe vis dem at de også hører til her for der folk derude som har brug for det, de burde også være en del af et fællesskab I/du har skabt, de får rigtig meget ud af det og du får måske en ny ven? En ny bedste ven måske? Hvem ved.

3. HVOR KAN JEG TAGE MIN 10. KLASSE?

Da jeg tog min 9. Klasses afgangsprøve, fik jeg gode karakterer. Da jeg så ville videre på HF, fik jeg af vide at jeg skulle have haft fysik. Hvor skulle jeg tage fysik?

Jeg startede i 10. Klasse på Rundhøjskolen. En skole jeg tidligere havde gået på fra 0. Klasse til og med 4. Klasse. Jeg fik en dårlig start og stoppede på skolen bare to dage efter at jeg startede. Et par år gik og jeg skulle så flytte i lejlighed eller med andre ord på et kollegie. Det krævede at jeg var under uddannelse, så foreslog min sagsbehandler FGU, som et sted hvor jeg ville være under uddannelse og hvor jeg kunne få fysik. FGU er en ny uddannelse som jeg vil anbefale andre.

FØLG OS!

  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon

VI ER STØTTET AF

Egmont negativ transperent.png

Sorøgade 6, 3. sal,
2100 København Ø, Danmark